Tarja Tallqvist Ei ole suurempaa pelkuruutta kuin se, että nähdessään epäkohdan ei tee mitään

Vaalityötä Vantaalla

Parasta vaalityössä on ihmisten kohtaaminen toreilla, kauppakeskuksissa ja kaduilla.

Eilen Santtu, Elina ja minä kiersimme oranssiset huivit kaulaamme ja pakkasimme koreihimme tulitikkurasioitani, joissa lukee ”Vanhuus ilman pelkoa on jokaisen oikeus” sekä vaalikorttejani ja karamelleja.

Vähän kuin ylipainoiset punahilkat ahtauduimme koreinemme pieneen autooni, joka on teipattu konsanaan kuin ralli-auto vaalinumerollani 354 ja nimelläni. Sillä ei totisesti hurjastella eikä parkkeerata mihin sattuu.

Kohteemme oli Vantaan Myyrmäki. Elina ja Santtu jalkautuivat kauppakeskus Myyrmannin läheisyyteen ja minä suunnistin ensin terveyskeskukseen ja sitten paikallisiin vanhainkoteihin.

Neljä tuntia hurahti kuin siivillä.

Palvelukodissa tapasin mukavia vanhuksia ja uskon, että jutteluhetkestämme oli iloa meille kaikille.

Ihmisiä kiinnostaa oma ja läheistensä terveys, hoitojen saatavuus, verot ja se leikattu indeksi. Tämän päivän vanhus on aivan liian usein köyhä ja sen lisäksi aivan liian usein myös yksinäinen.

Eräskin kansaeläkettä ”nauttiva” rouva kertoi tekevänsä puhelinmyyntityötä iltaisin pärjätäkseen taloudellisesti. Kuulemma vanhat ihmiset kiittävät häntä usein siitä, että ovat pitkästä aikaa voineet puhua jonkun kanssa.

Keskustelin melkein puoli tuntia räntäsateessa erään rouvan kanssa, jolla oli paljonkin sydämellään. Olin mielestäni vakuuttava ja hauska. Keskustelumme lopuksi hän ilmoitti äänestävänsä kokoomusta. Ehkä en ollutkaan niin vakuuttava…

Hallitusohjelmaan on saatava ikäihmisten asumiseen liittyvät asiat. Professori Sirkka-Liisa Kivelä on tehnyt asiasta loistavan hyvän ja kattavan mietinnön. Olen täysin samaa mieltä hänen kanssaan.
 
Posket punaisina, jalat jäykkinä ja kopat tyhjiä ajelimme takaisin. Samanlaisia  tarinoita ja kohtaloita olivat kuulleet myös Elina ja Santtu. Kuinka tärkeää on, että joku kuuntelee. On siinä lähellä ja kuuntelee. Kansanedustajana on myös toimittava. Vanhuus ilman pelkoa on totisesti jokaisen oikeus.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän perttupulkkinen kuva
Perttu Pulkkinen

Oli kiva lukea tällaista bloggausta, jossa tuodaan esiin sitä mitä ihmiset kokevat ja tuntevat.

Toimituksen poiminnat