Tarja Tallqvist Ei ole suurempaa pelkuruutta kuin se, että nähdessään epäkohdan ei tee mitään

Suomi tarvitsee vanhusasiaministerin

JULKILAUSUMA

17.2.20011

 

SUOMI TARVITSEE VANHUSASIAINMINISTERIN

 

Sodan jälkeen syntyneiden suurten ikäluokkien eläköityminen ja eliniän pidentyminen asettaa Suomen uuteen yhteiskunnalliseen tilanteeseen. Vuonna 2020 yli 65-vuotiden määrä tulee olemaan 21,5 prosenttia väestöstä.

Ikääntyminen tuo mukanaan tarpeita ja ongelmia, jotka ovat omiaan vain tälle ikäryhmälle.

Meillä on ja tulee olemaan yhä enemmän hoitoa tarvitsevia vanhuksia. He eivät ole homogeeninen ryhmä, vaan he tarvitsevat monimuotoisia palveluja asumisratkaisuista terveydenhoitoon. Mutta jo nyt suurella osalla vanhuksista on vaikeuksia saada edes perustarpeitaan kattavia palveluja. Osa on jätetty kokonaan heitteille. Vanhukset ovat hiljainen massa, jota ei oteta vakavasti, koska he eivät enää tuota mitään.

Tilanne on sietämätön itseään sivistysmaana pitävässä Suomessa. Siksi vaadin, että seuraavaan hallitukseen nimitetään vanhusasianministeri.

 

Tarja Tallqvist

Kansanedustaja Kd

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän simomakela kuva
Simo Mäkelä
Jukka-Pekka Vasara

Suomalaiset veronmaksajat eivät tarvitse yhtään poliittista suojatyöpaikkaa, nykyisetkin "tasa-arvo" ym. suomalaisvastaiset pellevirat tulisi lakkauttaa välittömästi ja niiden jäsenkirja- ja etnokiintiöläisille myönnettävä heti ero ilman eläke-, loma- ja työttömyyskorvauskertymää.

Verorahaa tulee käyttää mm. vanhusten hoitoon, ei eliitin varastelupaikkoihin.

K Veikko

Mielenkiintoinen näkemys. Voisimme hajottaa nykyiset arvot politiikan perustana ja aloittaa uusien arvojen pohjalta.

Olisiko uusiin arvoihin perustuvassa hallituksessa kolme ministeriä: Lapsiministeri, aikuisministeri ja vanhusministeri?

Käyttäjän kangaro kuva
Ros-Britt Kangas

"Vanhukset ovat hiljainen massa, jota ei oteta vakavasti, koska he eivät enää tuota mitään."

Tämä on vallalla oleva suuri ajatustapa, joka kuitenkin vain harvat uskaltaa ääneen sanoa. Tehokuus-ja tuottavuusihanne ei satsa niihin jotka eivät ovat hyviä investointikohtia, eikä tämä ihanne tunne etiikka ja inhimillisyyttä. Toisaalta ei myöskään tajua että samaa odottaa nurkan takana omaa itseään.....

Mika Kuusela

Ei tarvita vanhusministeriä, eikä myöskään perheministeriä. Pelleporukka ottaisi vaan itseään niskasta kiinni siellä mäellä ja tekisi muutakin, kuin vain myisi ja lopettaisi "suomea".

Porukka vaihtoon, vaikka vittuillessaan!

Keskustelin juuri uuden työkaverini kanssa ja hän kertoi erään tarinan vanhusten hoidosta. Rukoilkaa, että kuolette viimeistään ylemmässä keski-iässä!

Käyttäjän wiljoantero kuva
Antero Manninen

Ei tervitse. Eläkeikäisten asiat on hoidettava tasavertaisesti osana yleistä terveydenhoitoa. Myös vanhukset ovat yksilöitä ja tarvitsevat yksilöllistä käsittelyä.
Tallqvistin on turha yrittää hankkia irtopisteitä vanhusten kustannuksella.
Julkilausumat kannattaa esittää muilla, kuin tällä forumilla.

Toimituksen poiminnat