Tarja Tallqvist Ei ole suurempaa pelkuruutta kuin se, että nähdessään epäkohdan ei tee mitään

Vaippoja vai taidetta?

Guggenheimin taidemuseon tulosta Helsinkiin puhutaan jo nyt lähes varmana asiana. Sen ansiosta maamme ja sen pääkaupunki muuttuvat kuulemma kuin taikaiskusta kansainvälisesti houkuttelevaksi taidekaupungiksi. Voi olla, mutta minun on mahdoton hyväksyä niiden jättisummien käyttöä, jotka hankkeeseen ollaan valmiit sijoittamaan: kaksi miljoonaa euroa pelkkään selvitystyöhön ja kaksisataa miljoonaa museon rakentamiseen Mistä ne rahat nyt yhtäkkiä siunaantuvat, kun leikkauksiin vedoten hoitolaitoksia suljetaan, kotihoitoon ei riitä hoitajia ja yhä useammat vanhukset jäävät heitteille. Jopa vammaisille ja vanhuksille tarkoitettujen vaippojen määrää on vähennetty. Niitä eniten tarvitsevat joutuvat kuivattamaan käytettyjä vaippojaan patterilla, määrä kun ei muuten riitä. Kaupunginjohtaja Jussi Pajunen?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Olisko vaikka tämä: Professori: Guggenheim-museo maksaa itsensä takaisin nopeasti http://www.mtv3.fi/uutiset/kulttuuri.shtml/2011/01...

Eki K

On eri asia rakentaa Bilbaoon Guggenheim kuin Helsinkiin. Hype on jo kertaalleen koettu ja valutettu. Olemme lisäksi äärikolkassa kylmässä ja pimeässä pohjolassa.
Kulttuuriväelle ei mikään näytä riitävän.

Käyttäjän Kira kuva
Kira Arn

Tottakai on eriasia, jos ei olisi, niin silloin sitä ei kannattaisi rakentaa!

Juhuu, gaig viijään, mitää ei jädedä!

Käyttäjän viovio kuva
Viola Heistonen

Löytyykö tuohon tulevaan Guggenheim-museoon taidetta Suomesta kun Kiasmakin on puolityhjänä?
Vammaiset ja vanhukset olisivat iloisia jos saisivat riittävästi vaippoja, ettei tarvitsisi haisevija vaippoja patterilla kuivattaa!

Eki K

Miten olisi´se, että kulttuuriväki rahoittaisi kerrankin ihan itse tämän kohteen ja saisi pitää tuoton itsellään?

K Veikko

On tietenkin aiheellista kysyä, miksi Guggenheim laittaisi rahansa Helsingin arvotonttiin ja mammuttimaiseen rakennukseen, sen sijaan, että antaisi rahat kaupungin vanhuksille.

Käyttäjän pimpom kuva
Markku Hyvönen

Jospa tutkisit ja suhteellistaisit vähän asioita. Eduskuntatalon remontti 200 milj. Juuri avattu kehä 1. autotunneli myös 200 miljoonaa. Kalasatamaan suunnitteilla oleva autotunneli 35 milj. Keskustatunneli autoille 550 milj. Pelkästään kehä 1. uudistamiseen käytetään 370 milj. vuodessa.Vieläkö intät että kulttuuri vie vaipat mummoilta?

Käyttäjän MariaRajakari kuva
Maria Rajakari

Hyvä Tarja ♥, minkä takia julkista rahaa käytettäisiin tähän projektiin, jos tämä on niin hyvä idea ja tuo niin paljon rahaa tullessaan, niin yksityistä rahaa varmaan sitten asialle löytynee. Tarvitseeko tällaisessa Suomen taloudellisessa tilanteessa tehdä tällaista? Emmekö voisi odottaa myös parempia aikoja?

Toimituksen poiminnat