Tarja Tallqvist Ei ole suurempaa pelkuruutta kuin se, että nähdessään epäkohdan ei tee mitään

Saattohoito Yhteisvastuukeräyksen kohteena

Saattohoito Yhteisvastuukeräyksen kohteena on todella tärkeä. Jokaisella täytyy olla oikeus kivuttomaan, turvalliseen kuolemaan, tai ainakin niin kivuttomaan kuin kaikilla mahdollisilla olemassa olevilla lääkkeillä voi sen taata.

Hoitajan, niin sairaan- kuin lähihoitajakoulutukseen tulee kuulua tarpeellinen määrä kuolevan hoitamista ammatillisesti ja kohtaamista ihmisenä. Myös kohtaamista omien tunteittensa kanssa.

Kuolema ja syntymä ovat yhtä suuria ja ainutkertaisia. Me koemme ne vain kerran. Ne ovat yhtä käsittämättömiä.

Synnytykset ovat kehittyneet, äidin, isän.... Kaikkien tunteet ja tarpeet yritetään huomioida. Tämä sama kehitys pitää tapahtua saattohoidossa, kuolemassa.

Kun syntymässä tervehditään niin kuolemassa hyvästellään. Siihen täytyy omaisten ja ystävien olla oikeutettuja. Tärkeintä ei ole se, onko hienot tilat ym.

Tärkeintä on ammattitaitoiset, empaattiset hoitajat, joilla on ammattitaitoinen empaattinen johto.

Myös meidän kaikkien tulisi miettiä kuolemaa, ei kauhulla vaan tosiasiana joka kohtaa meitä jokaista. Haluamme tai emme. Eletään ennen sitä, juuri tätä hetkeä. Täysillä ja rakkaudella.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän StefanTallqvist kuva
Stefan H. Tallqvist

Hej,

Löisin netissä tällaiset jäljet sinun kirjoituksestasi, mutta en saanut sisältöä näkyviin. Onko se poistettu; asia olisi kiinnostanut koska tänään olen etsinyt tietoja Tunisiasta.

"Ulkomaat — Tarja Tallqvist
tallqvist.puheenvuoro.uusisuomi.fi/.../ulkomaat?pa...‎
Översätt den här sidan
18 nov 2013 - Vajaa kolme vuotta sitten, joulukuun 17. päivänä 2010, Tunisiassa - arabikevään ground zero:ssa, katukauppias Muhamed Bouazizi teki ..."

Toimituksen poiminnat